Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Anders Holm
Nu står nummer 2 av Fiskejournalen i butikshyllorna.
Ny Fiskejournalen i butik – båtspecial

Ddet går mot ljusare tider och passande nog står ett rykande färskt nummer av Fiskejournalen i butikshyllorna. Här är lite av innehållet i nummer 2. 

Det är ett gott om härlig läsning i det nya numret av Fiskejournalen, framförallt för alla båtintresserade. Det är nämligen extra många sidor som handlar om båt och du får en stor modellöversikt med 30 nya fritidsbåtar på den svenska marknaden. I detta tema får du också lära dig hantera det sidoseende ekolodet samt att ta hand om din båtmotor, men hur ser framtiden ut för dessa? Vi pejlar läget!

Medarbetaren Markus Teilus följer med en riktig pimpelexpert ut och lär sig jaga storabborre. John Kärki tar oss med på havsöringsfiske i Stockholms skärgård och bjuder på en guide över hur fisket går till. Utöver detta kan du läsa om det populära Instant Spinnerbait, som förvandlar ditt favoritbete till ett ännu vassare dito när du är på jakt efter gädda. Öka oddsen i ditt flugfiske genom tandemflugor och så naturligtvis Prylguiden som visar upp 15 praktiska väskor till ditt fiske. I vanlig ordning får du Sanna fiskehistorier, de senaste sportfiskenyheterna samt mycket mer härlig fiskeläsning, bara en sådan sak som hur du tar bättre fiskebilder med din mobilkamera.

Psssst..! Om du vill ha tidningen billigare, före alla andra och direkt hem i brevlådan, surfa in här!

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta