Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Ny tävling för dig som diggar mete - kolla in SpecimenTian. Foto: Christian Ottosson.
Ny intressant tävling för metare

Gänget på Swedish Anglers arrangerar en rikstäckande tävling för metare. De vill genom tävlingen inspirera svenska folket att leta sig utanför bekvämlighetszonerna för att finna nya intressanta vatten.

SpecimenTian som Swedish Anglers nya tävling heter kommer röra om lite i grytan bland de få tävlingar som anordnas inom metesfären. Tanken med tävlingen är att man genom öppet sinne ska lösa gåtan med att fånga tio olika arter i tio olika vatten – vatten som är tillgängliga för alla. Endast mete är tillåtet och under tävlingsperioden ska det finnas öppet vatten för alla inom rikets gränser. Tänket kring tävlingen är öppet för att diskuteras vidare och alla som vill lägga näsan i blöt har chans att påverka, något Christian Ottosson på Swedish Anglers tycker är viktigt:

– Det här är första året vi kör tävlingen och vi kommer via tävlingsdeltagare och Swedish Anglers forum ha löpande diskussioner för att göra detta till en så levande och bra tävling som möjligt, och besöker du Sportfiskemässan så kom gärna förbi Metetorget, där finns vi på plats hela helgen.

…lösa gåtan med att fånga tio olika arter i tio olika vatten – vatten som är tillgängliga för alla.

Vill du veta mer om SpecimenTian? Besök: www.specimentian.se för mer information om tävling och har du några frågor så kan du skicka in dem via formuläret.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta