Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige
Tommies nya PB på 53 centimeter.
Nya jättefiskar av Tommie – drog upp sin längsta abborre

Fiskejournalen berättade i våras om Tommie Magnusson historiska drömtrippel, då han fångade tre abborrar över två kilo på samma dag. Alla inser nog svårigheten att slå nytt PB efter det – men nu har han bräckt åtminstone ett rekord.

Den största abborren som Dalslänningen Tommie fick under den magiska dagen i maj var 52 centimeter lång och vägde 2,35 kilo. Nu har han flyttat fram sitt personliga rekord med en centimeter, efter en synnerligen lyckad fisketur igen. Visserligen hade han bara två hugg på hela dagen, men utdelningen var makalös. Den första jätteborren mätte hela 53 centimeter och vägde 1960 gram, och den andra var 50 centimeter och vägde 1810 gram.

Hösten 2018 levererar med eftertryck kan vi konstatera.

Frågan är då vilken drömgräns Tommie ska sikta in sig på nu?

– Jag har ju redan nått drömgränsen på abborre, så nu är målet ännu fler över 2 kilo, säger Tommie till Fiskejournalen,

Här kan du läsa om Tommies drömtrippel i våras!

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta