Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Nya numret ute nu!

I övergången mellan vinter och vår finns det många alternativ för dem som är fiskesugna. Isen ligger fortfarande tjock på många håll men de flesta kan även hitta öppet vatten. I nya numret av Fiskejournalen bjuds du på mängder av inspiration till säsongens rika utbud!

Harren förknippas mest med rinnande vatten men med rätt teknik kan isfiske vara glödhett. Inte minst om man är på jakt efter de riktigt stora individerna. Missa inte Markus Teilus tips på hur du lyckas lura storharren med med både blänke och mormyska.
Förutom Markus reportage bjuder årets andra nummer av Fiskejournalen på regnbågsfiske längs iskanten, danska riggtips för gädda, båtreportage, Norgetips, rödingrace och en massa andra godbitar.

Trevlig läsning!

Vill du ha Fiskejournalen tidigare än andra, direkt i brevlådan och dessutom billigare? Klicka i så fall här!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Robert Westin
Markägaren Peter Gerdtsson kör fram natursingel med sin Lamborghinitraktor till en av de nya lekbottnarna i Ståstorpsån. Foto: Ebbe Berglund
Ståstorpsån restaureras

En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Enligt Sportfiskarna är planen att hela vattendraget ska återställas.

Ståstorpsån utgör tillsammans med de övriga vattendragen kring Trelleborg grundbulten för ett av landets bästa kustfisken efter havsöring. Vattendragen är mycket produktiva men samtidigt hårt påverkade av olika former av markanvändning. Nu skall dom återställas.

Hela vattendraget ska återställas genom bland annat anläggande av svämzoner och våtmarker. I projektet skall också lek- och uppväxtområden för fisk återställas.

Först ska en visningssträcka iordningställas. Detta görs för att ge en bild av hur vattendraget kommer att se ut när restaureringen är klar.

Sportfiskarna är nu i full färd med att, tillsammans med markägaren, anlägga lekbottnar och uppväxtmiljöer för främst havsöring. Sammanlagt kommer mellan 50 och 100 ton sten och lekgrus att läggas ut. Det kommer även att läggas ut död ved och i höst kommer plantering av al och andra trädslag att göras.

Du kanske även gillar detta