Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Nytt nummer ute nu!

Lagom till julledigheten kommer nu ett rykande färskt exemplar av Fiskejournalen. En bättre start inför det nya fiskeåret är svår att tänka sig!

Vill du få heta tips till hur du fångar fler och större abborrar från isen? Och kanske även till hur du ger dig i kast med den mytomspunna laken? I så fall lär du snabbt uppslukas av det nya numret av Fiskejournalen. Därutöver bjuds det på rödspättor från Lofoten, Gunnar Westrins harrbetraktelser, självlysande flugor, tips på fiskevatten, mängder av pryltips och mycket, mycket mer!

Vill du ha Fiskejournalen tidigare än andra, direkt i brevlådan och dessutom billigare? Klicka i så fall här!

Hans Hällman

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Robert Westin
Markägaren Peter Gerdtsson kör fram natursingel med sin Lamborghinitraktor till en av de nya lekbottnarna i Ståstorpsån. Foto: Ebbe Berglund
Ståstorpsån restaureras

En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Enligt Sportfiskarna är planen att hela vattendraget ska återställas.

Ståstorpsån utgör tillsammans med de övriga vattendragen kring Trelleborg grundbulten för ett av landets bästa kustfisken efter havsöring. Vattendragen är mycket produktiva men samtidigt hårt påverkade av olika former av markanvändning. Nu skall dom återställas.

Hela vattendraget ska återställas genom bland annat anläggande av svämzoner och våtmarker. I projektet skall också lek- och uppväxtområden för fisk återställas.

Först ska en visningssträcka iordningställas. Detta görs för att ge en bild av hur vattendraget kommer att se ut när restaureringen är klar.

Sportfiskarna är nu i full färd med att, tillsammans med markägaren, anlägga lekbottnar och uppväxtmiljöer för främst havsöring. Sammanlagt kommer mellan 50 och 100 ton sten och lekgrus att läggas ut. Det kommer även att läggas ut död ved och i höst kommer plantering av al och andra trädslag att göras.

Du kanske även gillar detta