Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Oscars personbästa på otroliga 16100 gram och 125 centimeter. En riktigt vacker Vänerngädda.
Oscar drar maffig Vänerngädda i skymningen

Att sista ljuset kan vara giftigt fick Oscar Jönsson från Värnamo erfara under lördagens fiskepass. Samtidigt som solen trillar ner bakom Vänerhavets horisont biter storgäddan över Oscars tail, en gädda som skulle visa sig vara den största Oscar någonsin sett i verkligheten.

Det är inte första gången storgäddan är uppe och vänder i Oscar Jönssons Nitro z18, men kanske inte fiskar av den här kalibern. Lördagens fisketur började trögt men skulle visa sig ge den bästa utdelningen någonsin efter ett genialiskt byte av fiskeplats, det här är Oscars story:

– Min vapendragare Viktor och jag startade dagen på ett blåsigt Vänern. Fisket var tungt med grummelvatten så långt ögonen nådde och att gå ut på öppet vatten var alldeles för riskfyllt. Efter en kort övervägning rampade vi upp och testa ett annat område istället. Ny ramp och bra läge på fisk gav både mersmak och påfyllt energiförråd. Efter ett tag lyckas jag fånga en fin 110-centimetare, på ett bete som visat sig grymt fångstgivande och som redan levererat ett gäng 100-centimetare det här året. Efter mätning får fisken gå tillbaka och erfarenhetsmässigt så vet vi att det kan stå fler stora fiskar i närheten.

Efter mätning får fisken gå tillbaka och erfarenhetsmässigt så vet vi att det kan stå fler stora fiskar i närheten.

I somras när Viktor tog sin 14-kilosfisk så fick vi nämligen några 100-centimetersfiskar i samma område. Tiden rinner iväg och mörkret kommer snabbt så här års när klockan passerar 17. Jag gör ett kast till. Ett kast som ska bli dagens sista. Pang! Det tar stopp och efter några kraftfulla huvudskakningar förstår vi att det är en bra fisk. Fisken följer med utan större problem och Viktor lyckas med håvningen. När vi tittar ner i håvnätet förstår vi att det här är något alldeles extra. 16 100 gram och 125 centimeter gädda ligger snart i mitt knä. Den största fisken jag någonsin fångat, berättar Oscar för Fiskejournalen.

110-centimetersfisken som Oscar lyckades knipa timmen före den gigantiska gäddan. Fisken är tagen på en Zam Z Bigtail, en ny färgkombination som kommer i dagarna.

Vi lyfter på fiskekepsen och gratulerar Oscar till den fantastiska fångsten, snyggt jobbat!

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta