Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige
Andy med nr 1.
Överraskningen när dagens andra 10-plussare drogs upp

D

Andy med nummer 2, som alltså var samma.

et är inte på något sätt en unik händelse – men det är ändå både fascinerande och hoppfullt när det händer. Att fånga en och samma storgädda två gånger samma dag!

Det var Andy i Big Fish Sweden som fick vara med om händelsen under helgens fisketur. Inom loppet av endast en timme (!) fångade han samma gädda två gånger. Den glupska fisken vägde 10.26 kilo och var 116 centimeter lång.

Här beskriver fångstmannen hur det gick till:

”Jag var som vanligt ute väldigt tidigt på morgonen. Jag var på ett ställe där jag tidigare fått flera 10 plussare så jag hade relativt höga förväntningar trots att det hade kommit 2-3 decimeter snö under två dagar. Även denna morgon snöade det kraftigt så jag tänkte att den första huggperioden kommer troligtvis att vara något försenad. Så blev också fallet. Runt 9.30 så fick jag ett napp bara 5 meter från mitt basläger, bara någon meter utanför en vasskant. Jag såg direkt att linan rullade ut på ett typiskt storgäddmaner så jag satte mothugget och kände direkt att det var en bättre fisk. När jag såg huvudet i hålet första gången så var jag omgående ganska övertygad om att det var en 10-plussare. Efter en odramatisk landning så visade det sig att hon var 116 cm lång och vägde 10,26 kg.

Mindre än en timme senare får jag ett fäll på spöt längst bort ute på djupare vatten cirka 150 meter bort. Även här såg jag att linan rullade ut på ett sånt självsäkert sätt som alla vana ismetare känner igen som storgädda. Återigen snabbt mothugg och tunggung. Efter några härliga rusningar så kom hon upp i hålet och landades odramatiskt och dagens andra plussare var säkrad tänkte jag. Jag hade då ingen tanke på att det var samma fisk eftersom vågen nu visade på 10.5 kg men när jag märkte att längden var 116 cm reagerade jag och såg då att det var samma fisk. Hon var lätt att känna igen på huvudet och jag konstaterade att det var samma gädda som tidigare”.

Andy berättar att han faktiskt blev lite besviken, men att det samtidigt var väldigt roligt att se att catch&release fungerar väldigt bra.

Läs om fler storgäddor:

Svårslagen jättegädda för Andreas Hedin

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta