Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Pär Lindberg och kamraterna fick en makalös utdelning under sitt testfiske. Foto: Privat
Pärs perfekta process gav flera borrar över drömgränsen

Våga fiska med små jiggar fast det är stor abborre du är ute efter. Det rådet kommer från Pär Lindberg, som uppenbarligen vet vad han snackar om. Nyligen var han med och landade två borrar över 2,2 kilo med en perfekt metod.

Känslan när fisken passerar halvmetern …

Om ni känner igen namnet Pär Lindberg från fiskekretsar är det inte så märkligt, eftersom han jobbat som produktchef för varumärket ABU Garcia i Europa. Under den tiden startade han ett projekt för beten och tillbehör under namnet Beast, och till sin hjälp hade han Patrik Svensson, som är produktutvecklingschef hos Pure Fishing.

– Patrik och jag tog kontakt med betestillverkarna Fredrik Renz och Jörgen Segerstein för att ta fram en serie med mjuka beten. Detta projekt lades tyvärr ner när Pure Fishing gjorde en större omorganisation och flyttade produktutvecklingen till USA, men togs upp igen efter att jag slutat på Pure Fishing. Nyligen testfiskade jag och Patrik de nya Beast-jiggarna från Abu Garcia för abborre. Det blev ett häpnadsväckande positivt resultat för oss. Vi fångade sju abborrar med vikterna 1,3 – 1,62 – 1,81 – 1,82 – 1,89 – 2,21 och 2,3 kilo, berättar en nöjd Pär Lindberg.

Abborrarna togs i en grund vik med cirka två meters djup, och det var en beprövad process som låg bakom framgången.

– Jag fiskar hem jiggarna långsamt med några små ryck och låter dem sedan vila på botten tre–fyra sekunder och upprepar sedan processen. I 95 procent av alla hugg plockar abborrarna upp jiggen från botten. När vattentemperaturen är låg och fisket är trögt är en liten jigg, och gärna i färgen ”motoroil”, det effektivaste betet! I alla fall i klart skärgårdsvatten, hälsar Pär.

Vi tackar för tipset och gratulerar till väldigt fina fångster.

Ni har väl inte missat att läsa om denna drömfisk?

Jocke knockade gränserna med sin flugfångade drömborre

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Robert Westin
Glenn Svensson med sin praktgös. Foto: Alexander Johansson.
Glenn tog stor gös från fiskekajak

Sent en natt i juli sitter Glenn Svensson i sin fiskekajak på en sjö i Småland. Efter några timmars fiske suger det till hårt i spöt.

Glenn Svensson och Alexander Johansson fiskar ofta tillsammans. Dom har under en längre period fiskat ett vatten som dom ansett har stor potential. Kring 300 timmar har dom lagt på denna sjö. Denna kväll, den 11 juli, hade dom båda tagit med sina fiskekajaker.

– Under detta år har vi fiskat många pass i samma sjö. Vi har försökt att hitta ett mönster för när man ser stor fisk och när dem hugger. Jag och Alexander har också lärt oss vart i sjön man skall fiska för att hitta större fisk, säger Glenn till Fiskejournalen.

När dom kajakfiskande kompisarna kom in i ett område som är fem meter djupt får Glenn syn på en fisk som ligger när botten. Efter ett tag så högg det hårt i Glenns spö, det blir tvärstopp.

– Det blåste relativt mycket. Så trixet var att placera jiggen rätt, säger Glenn till Fiskejournalen.

Efter en 10 minuters fight så kommer gösen upp till kajaken och Glenn kan håva den. Han skriker av lycka när han inser hur stor fisken verkligen är.

Gösen vägde otroliga 11 220 gram, fördelat på 95 cm. Detta är en av dom tyngsta svenska gösarna i år och även troligt den tyngsta som är tagen från kajak under 2020.

Du kanske även gillar detta