Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Sportfiskarna satsar på framtidens fiskare.
Påsklovsfiska i Malmö och Lund

Påsklovet närmar sig och Sportfiskarna har laddat upp med spännande barn- och ungdomsaktiviteter i både Malmö och Lund.

Sportfiskarna storsatsar på att väcka ett fiskeintresse hos barn och ungdomar. Knappt har all utlånad utrustning från sportlovet hunnit torka innan nästa lov står vid dörren.

På måndag inleds påsklovet och då blir det vårfiske efter Malmö kanals beryktade abborrar. Programmet startar klockan 10:00 på bryggan vid Slottsträdgården och fisket pågår fram till 15’:00. Samma upplägg erbjuds även på tisdagen.

På onsdag och torsdag är det fiske i Rögle dammar som gäller. Där kommer det att grillas korv och fiskas efter flera olika arter. Tiderna är 10:00-15:00.

Duktiga ungdomsledare kommer att finnas på plats och utrustning finns att låna.

Läs mer om aktiviteterna här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta