Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

12 månader sedan Sverige
Johan Wernersson med 10-plussare från Norrbotten. Foto: Privat
Storgäddor i midnattssolens land – då rök skäggen

Nu är det midnattssolens tid i Norrbotten. Med andra ord kalas för fiskaren 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan. Det utnyttjade gänget i Team Gesto Fishing, som rapporterar om ett storslaget fiske i Mellanström.

Tim Åkervall med 13 kilo i famnen.

Johan Wernersson från Falköping och hans kamrater har som tradition att gästa Mellanström varje år, och han beskriver det som en fantastisk naturupplevelse, som denna gång bjöd på allt från åska och storm till bleke och sol. Plus ett mäktigt gäddfiske förstås.

Så här berättar han som färden.

– Vi startade den 115 mil långa bilturen runt 22.00 lördag kväll. Vi var två bilar med tre personer i varje bil. Vi turades om att köra och sova. Två mil söder om Dorotea fick vi se två björnar, vilket var en fantastisk upplevelse! Vi kom fram runt 11-tiden och begav oss ut i båtarna i stort sett direkt efter ankomst.

Väl ute på sjön fick de uppleva snabba väderväxlingar, som dock kan innebära ett trögt fiske.

– Det var väldiga temperaturskillnader, från 8 grader till 26 grader, så det var fullt med kläder och underställ. Då det var midnattssol passade vi på att fiska cirka 15 timmar per dag, vilket gav utdelning. Trots att fisket var väldigt trögt med lång tid mellan huggen, lyckades vi peta upp flera fina metersgäddor. Min bästa var 119 centimeter och 10,2 kilo.

Totalt fick de upp 15 metersgäddor och den bästa för resan, som Tim Åkervall tog, var hela 122 centimeter lång och 13 kilo tung.

– Till saken hör även att jag och min fiskekompis Eddie slog vad i bilen upp att vi inte fick raka av oss skägget innan någon av oss tog en 10:a eller en supersize 120:a. Tur för oss så tog vi båda två nytt PB, en varsin gädda på exakt samma vikt: 10,2 kg, otroligt men sant! Så nu är skägget rakat och glädjen över nytt PB är enorm, berättar en glad Johan Wernersson.

Läs om mer gäddfiske i norr:

Gäddan som alltid högg: ”En dröm som slog in”

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta