Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige
Pike Race allt större

Ljusnan Pike Race växer för varje år. Från starten med 30 ekipage kommer man i år att ta emot 50 båtar till start –  och tävlingsledningen är helt övertygad om att alla platser kommer att fyllas.
Ljusnan Pike Race har på  kort tid blivit en av de populäraste fisketävlingarna i Norrland. Den avgörs i form av tre deltävlingar: Orsjön/Kyrksjön 11 juni, Marmen 27 augusti och Varpen 1 oktober. Vid varje deltävling får man räkna de tre längsta gäddorna, varefter slutresultatet sammanräknas från de två tävlingar där man lyckats bäst.
Redan ett par dagar efter att anmälningssidan öppnats hade 35 team anmält sitt deltagande, så det gäller att kvicka på om man vill ha en plats.

Mer information på Piketanic.se.
Svenne Andersson

Eftersom tävlingen går på mindre vatten behöver man ingen stor och dyr trollingbåt för att vara med i Ljusnan Pike Race.


Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige
67 år gammalt världsrekord kan vara slaget

IGFA berättar att världsrekordet på vit havsabborre (white seabass) kan vara slaget. Det är sportfiskaren Ricardo Reyes Martinez som ligger bakom fångsten som togs från land sydväst om La Paz i Mexiko.

För oss skandinaver så är arten white seabass, eller Atractoscion nobilis som den heter på latin föga känd. Men i USA och Mexiko så är fisken omtalad som en av de vassaste sportfiskarna. Nyligen lyckades mexikanaren Ricardo Reyes Martinez med kraftprovet att ta den största vita havsabborren någonsin, en best på imponerande 39,9 kilo. Blir fisken godkänd hos IGFA så innebär det både nytt All-Tackle-rekord och nytt 30-punds linrekord (för män), på en och samma gång.

Ricardo ”surfcastade” från stranden sydväst om staden La Paz i Mexiko när fisken högg och klarar den IGFAs snårskog till regelverk så är det 67-åriga rekordet på 37,98 kilo slaget.

Fångstmannen Ricardo med rekordfångsten. Foto: IGFA

Fiskejournalen har sökt fångstmannen för en kommentar. Tidsskillnaden på nio timmar kan vara anledningen till uteblivet svar.

Du kanske även gillar detta