Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Europas största mobila akvarium finns som vanligt på plats under Sportfiskemässan. Redan nu kan du köpa biljetter.
Planen för Sportfiskemässan – spana in och köp biljett

Så har äntligen biljetterna till nästa års Sportfiskemässan släppts – och dessutom kan du redan nu spana in alla utställare som är klara.

Det kommer garanterat bli fullspäckat på Sportfiskemässan, som arrangeras för 16:e gången på Stockholmsmässan 20–22 mars 2020. Arrangörerna har nu släppt hallskissen med alla utställare, och som vanligt är det en salig blandning av veteraner och nykomlingar.

Fiskejournalen kommer att bjuda på flera spännande föreläsningar och events på Stora Scen, och inom kastlängds avstånd finns det både barnfiskepool, metetorg och ungdomsgata. Satsningen på att locka ungdomar till Sportfisket fortsätter med andra ord, och 10 kronor av varje såld biljett går direkt till Svensk Sportfiskehandels barn- och ungdomssatsning.

Här kan du spana in alla utställare – och dessutom köpa en biljett till dig själv eller någon annan i julklapp.

Missade du förra årets Sportfiskemässa? Här nedan är ett bildspel som du kan spana in!

https://www.fiskejournalen.se/bildspecial/

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta