Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige
Ny balanspirk från Rapala med platt mage.
Platt mage ger långt glid

Rapala Flat Jig är en balanspirk som passar bra för djup fiske eller för pimpel i strömmande vatten – tack vare sin tyngd.

Flat Jig från Rapala är en ny balanspirk med platt mage som ger en lång glidande aktion. Dess tyngd gör att den passar extra bra för fiske på djupt- och i strömmande vatten. Den finns i 10 attraktiva färger. Vikten är hela 34 gram, fördelat på sex centimeters längd. Rek cirkapris är 129 Kr. och den säljs i redskapshandeln.

Relaterad nyhet från din region
51 minuter sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta