Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Abborren – den mest fiskade fisken i Sverige – finns i Stockholms farvatten. Foto: Linnea Lönn.
Populära fiskekortet för Stockholm har släppts

Om du bor i trakterna kring Sveriges huvudstad så finns det mängder av vatten att fiska i. För en billig penning så får du tillgång till ett 40-tal vatten genom ett och samma kort.

Nu har nämligen Sportfiskekortet 2020 för fiske på sjöar runt Stockholm släppts till försäljning i butiker och på Fiskekort.se, meddelar Sportfiskarna.

”Sportfiskekortet ger dig fiske på ett 40-tal vatten i Stockholmsregionen. Fiska allt från gädda, gös och abborre till karp, sutare och regnbåge. Sportfiskekortet ger dig fantastiska möjligheter till ett bra, stadsnära och mycket prisvärt fiske”, skriver de på sin hemsida.

Och som sagt. Priset går minsann inte att klaga på. Enbart 350 kronor för ett årskort, 150 kr för ett veckokort och 50 kr för ett dagkort. Du som är medlem i Sportfiskarnas Stockholmsdistrikt och förnyar/har ett aktivt medlemskap efter 2020-04-01 kommer då att få ett erbjudande om att köpa Sportfiskekortet till medlemspriset 245 kr.

Mer information om kortet hittar du här!

Läs även om detta:

Projekt skyddar Vänerngäddor – även tävlingar ses över

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna tydligör organisationens ställning kring sillfisket i Östersjön. Foto: Sportfiskarna
Sportfiskarna uttalar sig med anledning av MSC-certifieringen av sill och strömming i Östersjön

Igår rapporterade Fiskejournalen om den kritiserade MSC-certifieringen av sill och strömmning i Östersjön. Nu har organisationen Sportfiskarna uttalat sig i frågan.

Uttalande med anledning av MSC-certifieringen av sill och strömming i Östersjön som idag blivit känd:

– Sportfiskarna har under många år arbetat för att flytta ut trålgränsen och vi har tydligt uttryckt vår kritiska hållning till det storskaliga pelagiska fiske som nu bedrivs i Östersjön på sill och strömming. Pelagiskt fiske är inte i sig nödvändigtvis negativt för fiskbestånd men just det aktuella fisket i Östersjön påverkar, av allt att döma, de kustnära bestånden och den ekologiska balansen i Östersjön på ett klart negativt sätt, säger Joakim Ollén, Sportfiskarnas förbundsordförande, och Sten Frohm, generalsekreterare, i ett gemensamt uttalande.

De avslutar med att bekräfta;

– Våra krav på en utflyttning av trålgränsen och införande av fredningsområden i Östersjön kvarstår!

Du kanske även gillar detta