Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Riksgäddan avgjord

Willy Björk, vinnare i juniorklassen med gädda på 89 centimeter, fångad Karlskrona Skärgård.

Första upplagan av Svenska Gäddklubbens tävling Riksgäddan är avgjord. Seniorklassen vanns av Nicklas Andersson och juniorklassen av Willy Björk.
I SGK Riksgäddan kunde tävlande kasta från din egen brygga, eller trolla i ditt favoritvatten. Onekligen ett nytt, spännande koncept där gäddfiskare över hela Sverige fick chansen att verkligen visa vad deras favoritvatten går för. Tillåtna fiskemetoder var spinn/jerk, fluga, trolling och mete, men man får bara använda ett spö i taget. Drygt 60 deltagare fanns med i startfältet och vinnare i seniorklassen blev Nicklas Andersson med en metad gädda på 108 centimeter. I juniorklassen segrade Willy Björk med en 89 centimeter lång gädda som lurades med ett jerkbete.
Komplett resultatlista hittar du här.
Blev du sugen på gäddfiske och tävling? Kolla in Fiskejournalens tävlingssida.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Bild från tonfiskprojektet 2017, när en av de stora tonfiskarna drillas. Foto: Martin Falklind
Tonfiskar siktade utanför Varberg

Under torsdagen observerade en av Fladenbåtarna, som var ute för att fiska makrill, flera blåfenade tonfiskar vid Lilla Middelgrund.

Det var gänget på Falkskär II som fick göra den häftiga observationen när de fiskade makrill vid Lilla Middelgrund, utanför Varberg. Vid 17-tiden dök plötsligt tonfisk upp och avbröt makrillfisket. Alexander Oriz var kapten under turen.

– Däcksman och två kunder såg tydligt en stor tonfisk som var uppe med hela kroppen över ytan cirka 150 meter från båten. Utöver detta observerade jag samtidigt tre stora plask i samma område, berättar Alexander Oriz till Fiskejournalen.

I området fanns ovanligt stora mängder sill, en mängd som han noterar vara unik för i år. Sillstimmen lockar också till sig stora mängder måsar vilket kan vara värt att hålla utkik efter till havs – då kan tonfisken finnas i närheten.

Längden på den hoppande tonfisken uppskattas till 2-2,5 meter. Observationen under torsdagen är inte den första för året.

– Detta är andra gången vi siktar tonfisk utanför Varberg. Den 27/6 siktade jag ett par hoppande tonfiskar endast några sjömil utanför Varberg, på väg ut till Middelgrund, säger Alexander Oriz till Fiskejournalen.

Årets tonfiskprojekt på västkusten, då tonfisk fångas och märks i forskningssyfte genom SLU, drar igång den 22 augusti och beräknas pågå ett par veckor beroende på väder och hur många tonfiskar de anmälda teamen lyckas märka.

Du kanske även gillar detta