Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Team Slips tog hem segerchecken på 50 000 kronor i Pike Open under Swedish Game Fair. Foto: Arrangörerna
Riktig rysare när Team Slips rodde hem 50 000 kronor

Swedish Game Fair Pike Open, med 50 000 kronor till segraren, blev precis den rysare som arrangörerna hoppats på. Rutinerade Team Slips säkrade segern under de absolut sista kasten!

Det blev spännande för både publik och deltagande team när Pike Open avgjordes vid Tullgarns Slott under Swedish Game Fair, där det gällde att fånga de fem längsta gäddorna. Tack vare en stark slutspurt så kunde förra årets vinnare av Swedish Pike League ta hem segern. Magnus Holtmar, Olle Lundstedt och Rasmus Grebacken visade varför de är landets högst rankade gäddteam.

– Framför allt förra året gick det väldigt bra för oss, men det här var första gången som det släppte i år, berättar Magnus Holtmar för Fiskejournalen.

Han berättar dock att det var ytterst nära att de hamnade utanför prispallen.

– Det var rätt så tufft. Det var liverapportering fram till 14, och då hade vi bara 350 centimeter, vilket vi insåg inte skulle räcka eftersom ledarna hade 418. Vi gjorde därför en del förändringar och avslutade på ett ställe som vi kände till sedan tidigare. Där hittade vi braxätande gäddor, och fick tre snabba fiskar på bara en halvtimme. Den sista på 94 centimeter tog faktiskt på sista kastet, berättar Magnus Holtmar.

Därmed kunde de överta ledningen på 458 centimeter, med ganska god marginal före tvåan Karlström Baits (435 cm) och Team Gäddslem (378 cm).

Alla resultat från tävlingen hittar ni här!

Nästa heta uppgift för Team Slips väntar redan till helgen då SM-finalen ska avgöras vid Roslagskusten.

Läs om fler heta tävlingsfiskare:

Stora laxfiskar tar Oldschool Specimen till toppen

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta