Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Djurgården med en fin gädda – men räckte den till seger i Fiskederbyt? Foto: Freewater Pictures
Rivalerna AIK och Djurgården gör upp i gäddvatten

Djurgårdens IF spelade nyss hem sitt första SM-guld i fotboll på 14 år. Ärkerivalen AIK fick nöja sig med en fjärdeplats. Men vilket lag är egentligen bäst på vatten med fiskespö i nävarna? Svaret får vi i programmet Fiskederbyt.

Fisketävlingar växer i popularitet, så det är väl ganska naturligt att gamla ärkerivaler vill göra upp även till sjöss. Fiskederbyt är programmet där AIK möter Djurgården i gäddfisketävling, med mycket prestige på spel.

Det är filmmakarna i Freewater Pictures som tagit med två spelare och en profil från varje klubb ut på Mälaren, där de alltså jagar gädda. AIK ställer upp med Stefan Silva, Daniel Sundgren och Nisse Johansson. Djurgårdens laguppställning består av Bosse Andersson, Jacob Une Larsson och Erik Berg.

Fiskederbyt sänds på C More och Tv4 play sportkanalen och har även släppts på Freewaters Youtubekanal. Nedan hittar du det första avsnittet:

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta