Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Anton har också en egen pod cast som heter "En fiskares bekännelser". Foto: Stinger production & från Antons hemsida
”Ryssen” ny medlem i ABU-teamet

Anton har också en egen pod cast som heter  "En fiskares bekännelser". Foto: Stinger production & från Antons hemsida


Anton har också en egen pod cast som heter ”En fiskares bekännelser”.
Foto: Stinger production & från Antons hemsida

Anton Tsvetkov alias ”Ryssen” är ABU:s senaste värvning till Team Abu Garcia:
Anton är en predatorfiskare med kajakfiske som specialitet. Många kanske redan vet vem han är genom hans egen hemsida Rysken Fishing  och genom hans pod cast ”En fiskare bekännelser”.
ABU:s Olle Lidesjö är nöjd med sin förstärkning:
– Han är mycket skicklig sportfiskare med en otroligt stark personlighet. Att han dessutom representerar den nya snabbt växande skaran av kajakfiskare gör ju inte saken sämre.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Bild från tonfiskprojektet 2017, när en av de stora tonfiskarna drillas. Foto: Martin Falklind
Tonfiskar siktade utanför Varberg

Under torsdagen observerade en av Fladenbåtarna, som var ute för att fiska makrill, flera blåfenade tonfiskar vid Lilla Middelgrund.

Det var gänget på Falkskär II som fick göra den häftiga observationen när de fiskade makrill vid Lilla Middelgrund, utanför Varberg. Vid 17-tiden dök plötsligt tonfisk upp och avbröt makrillfisket. Alexander Oriz var kapten under turen.

– Däcksman och två kunder såg tydligt en stor tonfisk som var uppe med hela kroppen över ytan cirka 150 meter från båten. Utöver detta observerade jag samtidigt tre stora plask i samma område, berättar Alexander Oriz till Fiskejournalen.

I området fanns ovanligt stora mängder sill, en mängd som han noterar vara unik för i år. Sillstimmen lockar också till sig stora mängder måsar vilket kan vara värt att hålla utkik efter till havs – då kan tonfisken finnas i närheten.

Längden på den hoppande tonfisken uppskattas till 2-2,5 meter. Observationen under torsdagen är inte den första för året.

– Detta är andra gången vi siktar tonfisk utanför Varberg. Den 27/6 siktade jag ett par hoppande tonfiskar endast några sjömil utanför Varberg, på väg ut till Middelgrund, säger Alexander Oriz till Fiskejournalen.

Årets tonfiskprojekt på västkusten, då tonfisk fångas och märks i forskningssyfte genom SLU, drar igång den 22 augusti och beräknas pågå ett par veckor beroende på väder och hur många tonfiskar de anmälda teamen lyckas märka.

Du kanske även gillar detta