Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige
29 gäddor fångades under en kort stund i viken. Foto: Från filmen/Tobias Fränstam
Så här ser det ut i Stockholms mest gäddtäta vik

Vad händer om gäddan får vara ifred från andra predatorer, såsom säl och skarv? Svaret får ni i den här filmen som Sportfiskarnas Tobias Fränstam spelat in i Stockholms skärgård. Resultatet är minst sagt förbluffande …

Det var alltså Tobias Fränstam som gav sig ut till en vik vid Utö skjutfält, tillsammans med länsfiskekonsulenten Henrik C Andersson. Det speciella med just den här platsen är att det avfyras så mycket vapen att predatorer som säl och skarv blir bortskrämda av ljudet, med följden att gäddorna får vara ifred. Vi får bland annat uppleva dubbelhugg till melodin av kulsprutor.

Spana in ett fiske under minst sagt underliga förhållanden i det som troligtvis är Stockholms gäddtätaste vik.

Relaterad nyhet från din region
33 minuter sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta