Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Samma gädda igen – och igen

Den här gäddan är en riktig gammal bekant till Daniel Timblad. Han har fångat den – och anmält den till 100-klubben – inte mindre än tre gånger!
Den feta och välmående gäddan som bor i Umeå skärgård är ett härligt bevis på att det fungerar fint att återbruka stora gäddor. Daniel har nämligen fångat samma gädda tre gånger, först med ett års mellanrum och sedan med någon timma mellan huggen.
Första gången Daniel träffade den välvuxna gäddmadamen var för ett år sedan. Hon mätte då 108 centimeter och vägde dryga tio pannor. 350 dagar senare, den 5 mars i år, möttes de båda igen. Den här gången hade gäddan bantat några hekto, men höll sig fortfarande över tiokilosgränsen. Hon hade dessutom vuxit fyra centimeter och mätte nu in på 112 centimeter.
Men det var en dryg timma senare som det riktigt märkliga hände:

”Att det bara skulle ta en timme och en kvart till nästa dejt hade jag aldrig kunnat tänka mig, när jag lyfte spöt för mothugg på ett spö hundra meter bort från den senaste fångsten. Upp kommer samma dam som jag fångat tidigare på morgonen. Helt otroligt! Ett fantastiskt bevis på att C&R fungerar,” skriver Daniel i anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Daniel Timblad med gäddan som han brukar dejta med jämna mellanrum. Senaste gången vid två tillfällen samma dag.

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta