Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige
Enrico Pini med 134 centimeter lång gädda. Foto: Privat
Se när flugornas herre levererar ny monstergädda

Italienaren Enrico Pini är en sann inspiratör när det handlar om flugfiske efter gädda. Såklart måste vi rapportera om hans senaste bedrift – en gädda på hela 134 centimeter!

Fiskejournalen har berättat om guiden Enrico Pini flera gånger, bland annat i samband med att han fångade en gädda på 18,4 med flugspö i det sydengelska vattnet Chew Valley. Den gäddan mätte 116 centimeter – vilket är betydligt kortare än hans senaste skalp.

Det var under en guidning vid sjön Cenrto Cadore i slutet av augusti som Enrico lurade en närmast episk bjässe med flugspöt. Enrico beskriver kampen som dramatisk men ganska snabbt, det var först när fisken låg i fångstnätet som den insåg allvaret och exploderade. Det smått chockade sällskapet lyckades dock mäta gäddan under någorlunda kontrollerade former, och även filma återutsättningen.

– En otrolig gädda, omöjlig att föreställa sig, summerade Enrico när han själv berättade om händelsen på sin Facebook.

Enrico berättar att detta var hans andra gädda över drömgränsen 130 centimeter, och vi får nog gräva djupt i historien innan vi hittar ett liknande exemplar som fångats med flugspö.

Här nedan ser du bjässen i all sin prakt när den släpps tillbaka efter mätning och fotografering:

Slået op af Enrico Pini i Mandag den 26. august 2019

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige
Nöjda arrangörer i Chubby Chicks: Emelie Westlin, Martina Sjöstedt och Isabelle Hållkvist Eriksson. Foto: Privat
Chubby Pike Challenge – en fullbokad succé

Snacka om succé. Ett gäng fiskefrälsta kvinnor undrande om det skulle finnas tillräckligt intresse för att arrangera en gäddfisketävling för bara kvinnor – och svaret blev ett rungande ja!

Temperaturen inför Chubby Pike Challenge 27 juni har höjts ordentligt. Det som startade som ett försiktigt initiativ har fått större genomslag än arrangörerna någonsin vågat hoppats på. Det var Isabelle Hållkvist Eriksson och Martina Sjöstedt som ville tävla mot några andra tjejer och lade ut en förfrågan på Facebook. När intresset visade sig vara stort så skapade de en grupp på Facebook, och därifrån fortsatte det att växa.

– Olika betesbyggare började höra av sig och ville gärna sponsra med beten till vår från början interna tävling. När detta började så bestämde vi oss för att köra på ordentligt. Jag tog kontakt med Leif Collin på cwc för att kolla om de kunde hjälpa till med måttdekaler, vilket de självklart ville göra. De beställde 25 stycken, vilket vi tyckte var lite väl många till en början. Våra förväntningar var väldigt låga, men när större aktörer fick nys om detta och hörde av sig till oss och ville vara sponsorer så började vi inse att detta är något vi ska göra något ordentligt av, berättar Isabelle Hållkvist Eriksson.

Redan en månad innan tävlingen var alla 25 platser är tagna, och de har tvingats tack nej till lag som vill vara med. Förutom Isabelle Hållkvist Eriksson och Martina Sjöstedt består Chubby Chicks av Emelie Westlin, och de har sannerligen anledning att vara nöjda med sitt initiativ.

– Vi är överväldigade över hur många som visat intresse, både deltagare och sponsorer! Nu har vi en framtidsvision om att göra detta till en årlig tävling och även kanske klämma in någon mer fisketävling för tjejer, säger Isabelle Hållkvist Eriksson.

Här kan du följa Chubby Pike Challenge 2020!

Du kanske även gillar detta