Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Leif Milling är aktuell med sin nya bok "Catch". Här en bild från bokmässan i Göteborg, med sin prisade kokbok "Älgkött & Päran".
Se när Leif Milling snackar ut om sin senaste fiskebok

Fotografen och författaren Leif Milling har positionerat sig som en av Sveriges flitigaste bokleverantörer. Hans senaste verk ”Catch” är rykande färsk och finns snart ute i butikerna. Ljuv musik för fiskefantaster, törs vi utlova.

– Boken är lite försenad och kommer från binderiet denna vecka, hälsar Leif Milling som har bråda men ljuva tider i sitt somriga Gimdalen.

Leif har som sagt varit väldigt produktiv de senaste åren, med både fiskeböcker, kokböcker och en barnbok. Nu handlar det återigen om fiske, och som vanligt kan vi vänta oss bilder i absolut världsklass.

– Det är bara bilderna som talar. Betraktaren får använda sina egna sinnen men jag ger mina berättelser till bilderna genom kortfilmer på youtube. Boken kan ses som en katalog till utställning. De bilder som är till salu finns bara i ett ex, Catch Art Collection. Detta är en form av döstädning, säger Leif med glimten i ögat.

Mycket mer än så vill han inte avslöja innan den finns i butikerna, men du som är nyfiken måste såklart spana in videosamtalet nedan mellan Leif och fiskeprofilen Micke Sundberg, där de resonerar kring boken och dess innehåll.

Läs mer om boken eller beställ den på Leif Millings hemsida!

 

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta