Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Skulle du vilja ha sällskap av en vithaj på fisketuren? Foto: Privat
Se när vithajen förföljer fiskarnas båt i hopp om mat

Att en nyfiken gädda cirkulerar under båten på sjön är ingen ovanlighet. Byt ut gäddan mot en sex meter lång vithaj så har du scenen som utspelade sig för två fiskare i Australien.

Sportfiskarna Grayden Sharpe och Jason Atwell befann sig ungefär 30 kilometer utanför kusten när den enorma vithajen plötsligt dök upp. Den var i själva verket längre än båten, och den blev ordentligt närgången. Under flera minuter uppvaktade den fiskarna, kanske i hopp om att få ta del av fångsten. De smått chockade herrarna fick dock snabb fart på spöna, och vevade in betena innan besten fastnade på kroken.

Spana in det korta filmklippet själva:

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta