Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Se upp med isen!

Superkylan har fått många vatten att börja lägga sig och de mest entusiastiska sportfiskarna är redan på väg ut till det första vinterfisket. Isfiske utan planering och rätt utrustning är livsfarligt, så ta det lugnt.
Oavsett hur kallt det är så är den första isen alltid förrädisk. Strömmar och vattenmassor som håller en förhållandevis högre temperatur kan att göra isen fryser ojämnt.
Få människor har riktig koll på vad som händer om man trillar i nollgradigt vatten när det är 10-15 grader minus i luften. Har du varit så förutseende så att du har isdubbar och räddningslina och lyckas ta dig upp riskerar du ändå att frysa ihjäl om du inte mycket snabbt kan få på dig torra kläder. Det minsta man ska ha, som sportfiskare på en is, är en bra flytoverall. Helst ska du ha en dräkt som garanterat håller dig torr om du ramlar i.

Rätt kläder kan rädda liv på isen. (Foto: Anders Nicander)

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta