Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige
Siv Jansson går till sjöss

Siv Jansson älskar snabba fiskar och ser vissa likheter emellan laxen och bone-fish.


Siv Jansson älskar snabba fiskar och ser vissa likheter emellan laxen och bone-fish.

Siv Jansson är känd som Fjällornas frontfigur. Som föredragshållare på Fiskekryssningen kommer hon att berätta om den väl kamouflerade och snabba flugfisken bone-fish.
Siv Jansson är projektledare på Sportfiskarna där hon har haft mycket fokus på att försöka minska det underskott av tjejer och kvinnor som råder i sportfiskebranschen. Med hjälp av föreningen Fjällorna har hon fått många tjejer att börja fiska genom åren.
På Fiskekryssningen kommer Siv, tillsammans med Åsa Bertilsson, att visa bilder från ögruppen Los Roqes, utanför Venezuela.
Denna ögrupp är ett paradis för flugfiskare som vill fånga en bone-fish, en fisk som ger ett rejält skrik i rullen. Föredraget äger rum klockan 14-15 i anslutning till mässan.
– Det är så roligt att fiska, oavsett om det är bone-fish, lax eller abborre. Det är nog det som har varit min drivkraft bakom Fjällorna – att jag vill att fler tjejer ska få möjlighet att prova denna fantastiska upplevelse, säger Siv.
Alla Fjällor som åker med på Fiskekryssningen, kan ansluta till Sivan och gänget redan i terminalen. Är ni nyfikna på att höra mer om Fjällorna, eller har andra frågor till Sivan, är det bara att hugga tag i henne under kryssningen.
Åk med på kryssningen!
Schemat att ladda hem

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta