Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige
Sjökort till din iPhone

Sjökortsplotter

88 Sea – det är namnet på ett fullskaligt sjökortsprogram med de senaste sjökorten från Sjöfartsverket. Programmet gör din iPhone till en plotter med bl.a. djupkurvor, byggnader på land, bryggor, hamnar, undervattenskablar, fyrar osv.

88 Sea fungerar på alla iPhone-modeller. Köper du sjökortet nu i Apples App Store får du det till ett rabatterat introduktionspris.

Introduktionspris: 469:- (ord. pris 699 SEK)

Pris: Mer info: www.apple.com/itunes

Relaterad nyhet från din region
17 minuter sedan Sverige Robert Westin
Sportfiskarna tydligör organisationens ställning kring sillfisket i Östersjön. Foto: Sportfiskarna
Sportfiskarna uttalar sig med anledning av MSC-certifieringen av sill och strömming i Östersjön

Igår rapporterade Fiskejournalen om den kritiserade MSC-certifieringen av sill och strömmning i Östersjön. Nu har organisationen Sportfiskarna uttalat sig i frågan.

Uttalande med anledning av MSC-certifieringen av sill och strömming i Östersjön som idag blivit känd:

– Sportfiskarna har under många år arbetat för att flytta ut trålgränsen och vi har tydligt uttryckt vår kritiska hållning till det storskaliga pelagiska fiske som nu bedrivs i Östersjön på sill och strömming. Pelagiskt fiske är inte i sig nödvändigtvis negativt för fiskbestånd men just det aktuella fisket i Östersjön påverkar, av allt att döma, de kustnära bestånden och den ekologiska balansen i Östersjön på ett klart negativt sätt, säger Joakim Ollén, Sportfiskarnas förbundsordförande, och Sten Frohm, generalsekreterare, i ett gemensamt uttalande.

De avslutar med att bekräfta;

– Våra krav på en utflyttning av trålgränsen och införande av fredningsområden i Östersjön kvarstår!

Du kanske även gillar detta