Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Fiskejournalen
AnnSofie Andersson (S) lämnar Jämtkrafts styrelse med omedelbar verkan efter uppgifterna om att hon tecknat ett miljonavtal med förre vd:n.
Skandal skakar Jämtkraft – vd fick hemligt miljonavtal

Nyligen hyllades Jämtkrafts nya styrelse av sportfiskare och andra vattenvänner sedan de beslutat att inte fortsätta med vattenkraft i Långforsen. Nu skakas bolaget av en skandal som handlar om den förre ordföranden AnnSofie Andersson (S) och tidigare vd:n.

Det har nämligen framkommit att socialdemokraten AnnSofie Andersson tecknat ett pensionsavtal med förre vd:n Anders Ericsson, som innebar att han kunde fortsätta lyfta sin extra tjänstepension även sedan han lämnade bolaget. Det har kostat kommunalägda Jämtkraft 3,8 miljoner kronor extra.

Och allt detta skedde utan att hon lämnat information till Jämtkrafts styrelse eller moderbolagets styrelse. Ägarekommunerna Östersund, Krokom och Åre visste alltså inget om fallskärmen.

AnnSofie Andersson meddelade under fredagen att hon lämnar Jämtkrafts styrelse med omedelbar verkan, och hon fick hård kritik från alla politiska läger.

– AnnSofie Andersson är mycket tydlig med att hon inser bristerna i efterhand och sitt personliga ansvar för dessa. Vårt jobb nu blir att framåt säkerställa och skärpa våra formella rutiner ytterligare. Inrättandet av ett så kallat ersättningsutskott i Jämtkrafts styrelse är under uppbyggnad. Det var också i samband med detta arbete som de här avtalen blev bekanta, säger Rådhus AB:s ordförande Bosse Svensson (C) till Östersunds-Posten.

Efter valet 2018 är det centerpartisten Kerstin Arnemo som innehar ordförandeposten i Jämtkraft, och AnnSofie Andersson har fortsatt som vice ordförande.

Läs om beskedet kring Långforsen:

Glädjebeskedet: Långforsen räddas när Jämtkraft river ut

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta