Just nu:
Annons

Nyheter

12 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fånga en höstborre du också! Här Gry Ottoson – som var en av många nöjda deltagare i ungdomstävlingen Artjakten. Foto: Privat
Slutspurt i Artjakten – imponerande resultat i toppen!

Sommaren 2019 börjar närma sig slutet och det gör även den populära ungdomstävlingen Artjakten. Däremot betyder det inte att Artjakten är avgjord riktigt än.

Utan tvekan så finns det mycket talang och intresse bland landets unga fiskare. I skrivande stund ligger Gustav Yxell och Erik Maripuu på en delad förstaplats med hela 49 fiskarter hittills. Frågan är om någon av dem hinner knipa art nummer 50 innan slutet på augusti, eller om Moa Maripuu som står på en säker tredjeplats med 45 arter smyger fram med fem snabba nya arter? Mycket kan hända och ingenting står säkert förrän sommaren är slut.

Helt klart är det ett imponerande resultat som syskonen Maripuu i jämtländska Ås presterat i sommar, liksom Gustav Yxell förstås.

Givetvis behöver man inte fånga 50 arter för att finna sommarens fiskeglädje. Gry Ottoson fångade abborren ovan på klassiskt flötmete och är definitivt inte sur för det.

Bara att dra ut nu och fiska de sista dagarna av sommaren – och glöm inte att ha kul ute vid vattnet också!

Läs vår tidigare rapportering om Artjakten:

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta