Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Rasmus Ekblad och kamraten Philip Swidén nådde halvvägs till 100 kilosborrar.
Slutspurt innan förbudet – drog upp över 50 kilosborrar

Nedräkningen inför Sportfiskemässan i Jönköping är igång på allvar. En som laddade upp med lite abborrgodis i helgen var Rasmus Ekblad, från just Jönköping. Han och kompisen lyckade med bedriften att dra upp över 50 abborrar över kilot på en och samma dag.

Jiggar med lätt skalle är melodin för storabborre.

Det är inte bara nedräkning inför Sportfiskemässan, utan även inför fiskeförbudet i Kalmarsund, som gäller från 1 april. Det har strömmat in rapporter om storabborrar från området under hela mars, och många nöter på in i det sista för att sätta personliga rekord. Som exempelvis Rasmus Ekblad och kompisen Philip Swidén. De hade ett sjukt fiske i helgen med, där de nådde halvvägs till 100 kilosbitar.

– Vi lyckades tillsammans pilla upp 52 stycken och ett snitt på 1300 gram, och en toppfisk på hela 2020 gram och 49 centimeter, berättar Rasmus för Fiskejournalen.

Betet för dagen var Gatorgum 9 centimeter för Rasmus del. Hans bästa tips är att använda lätt skalle så att det tar längre tid för jiggen att slå i.

– Men nu blir det att köra mycket gädda i vår och låta abborren vila i Kalmarsund, med tanke på förbudet som gäller. Ett förbud som är avgörande för det fisket man kan uppleva, säger Rasmus Ekblad.

Ni kan följa grabbarna och deras fiske på @ekblad_fishing och @fishing_philip.

Läs om säsongens längsta inrapporterade abborre:

Oskars storabborre står sig verkligen i längden

 

 

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta