Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Smågodis för gädda

Man brukar säga att stora gäddor vill ha stora beten – men det stämmer inte alltid. Tobias Hansson i Örnsköldsvik har varit framgångsrik med att bjuda gäddorna på smågodis.
Tobias har skickat in en anmälan till 100-klubben på en riktigt fin 114-centimetare som han fångat i skärgården utanför Örnskölsvik. I anmälan berättar Tobias att han, direkt i hugget, kände att det var en gädda modell större. Men att den var så stor hade han inte kunnat drömma om.
Tobias fiskade med en Baby Buster, 10 centimeter lång, och konstaterar att det kan funka bra med små beten för stora gäddor.
”Större beten är inte alltid lika med större fisk. Våra gäddor föredrar ofta mindre beten, då de mestadels äter löja”, skriver han i anmälan.
Svenne Andersson

Tobias Hansson med en praktfull storgädda som föll för ett litet bete.

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta