Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vill du se en fågen fiska med flytande bröd? Kolla in filmklippet här nedan. (Bild/källa: Youtube)
Smart fågel fiskar med bröd

Att fiska med flytande bröd kan ge riktigt roliga fiskeupplevelser. I filmklippet här nedan kan du se en fågel utföra tekniken näst intill fulländat. Först lite mäskning för att locka fiskarna närmare stranden, sedan…

 

https://www.youtube.com/watch?v=uBuPiC3ArL8

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta