Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Följ våra tips och hitta havsöringen snabbare! Foto: Tellis Katsogiannos
Snart dags för Havsöringens dag

Ser du fram emot en ny havsöringssäsong och vill du gärna träffa likasinnade under trevliga och inspirerande former? Nu på lördag är det dags för Havsöringens dag i Göteborg!

Årets upplaga av Havsöringens dag är den fjärde i ordningen och nytt för i år är att mässan hålls på Nolvik Hotell & Konferens vid Säve Flygplats.
Som vanligt är det Fiskevårdsnätverket i Göteborg och Tellis Flugfiske som står bakom arrangemanget, och programmet är fullt av spännande aktiviteter med havsöringen i fokus.
– Det kommer att finnas ledande leverantörer, redskapshandel, flugbindare, föreläsare, lotteri och en massa annat trevligt, hälsar Tellis Katsogiannos.

Foto: Tellis Katsogiannos

Tiderna är 10:00-16 :00 och inträdet kostar 100 kronor per vuxen och 50 kronor för ungdomar mellan 12-16 år. Barn under 12 år kommer in gratis.

Samtliga intäkter från inträde och lotterier går oavkortat till fiskevård som gynnar västkustens havsöring!

Läs mer om arrangemanget här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Robert Westin
Marcus Frallan Fransson med årsbästa. Foto: Privat.
Frallan drar till med ett årsbästa

Vertikalfiskaren Marcus Frallan Fransson är en notorisk gösfiskare. Att han har dragit sex gösar som vägt mer än 10 kilogram vittnar om det. Nu har han gjort det igen.

Marcus Fransson från Rydaholm är en gösfiskare av rang. Har startade tidigt med vertikalfisket och är en av dom som har utvecklat det pelagiska vertikalfisket efter gös. Hans personbästa vittnar om det, den gösen drog vågen till otroliga 11 160 gram.

För cirka en månad sedan styrde han bilen mot en sjö som han brukar fiska 4 till 5 gånger per år. Båten var så klart med. Två timmar senare anlände han sjön. Marcus noterade att vädret var optimalt för gösfiske, ett par sekunder vind med växlande molnighet.

– Vi har massor med gössjöar där jag bor. Vissa levererar mer- och bättre än andra. Just denna sjö brukar jag fiska 4 till 5 gånger per säsong, säger Frallan till Fiskejournalen.

Enligt Marcus så har sjön som han fiskade i bra förutsättningar för att leverera stor fisk. Vattnet är grumligt och den har rikligt med betesfisk. Sjön håller dessutom en bra blandning mellan olika predatorer.

Han startade sitt fiske tidigt, redan vid 02:30 på natten.

– Jag fick några vettiga fiskar innan denna högg. Vid sextiden på morgonen ringde min fiskekompis för att fråga hur det gick. Mitt under samtalet klev en kraftig fisk på, säger Marcus Fransson till Fiskejournalen.

Kompisen fick vara med live i telefonen medan Marcus rutinerat drillade in fisken, som han först trodde var en gädda. Men när den kom upp till ytan och vände så såg han direkt att det var en fin gös.

– Den är stor, säger Marcus till kompisen i telefonen.

– Är det en sjua?

– Nej, det är lätt en tia, svara Marcus.

Efter snabb hantering och fotografering fick den magnifika gösen gå tillbaka.

Den praktfulla fisken mätte 101 cm och pressade vågen till hela 10,58 kilo. Detta var Marcus Frallan Franssons sjätte gös som låg över den magiska tiokilos gränsen.

Du kanske även gillar detta