Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Delta i fiskeläger och bli en storfiskare du med!
Snart dags för Sveriges största fiskeläger – helt gratis

Sverige är ett paradis för fiskande ungdomar – och att utöva sin hobby behöver inte kosta mycket alls. Sveriges största fiskeläger i Västerbotten är exempelvis gratis.

Det är Älvräddarna Robertfors FVO i samarbete med Sportfiskarna och regionala aktörer som bjuder in till fiskekalaset. Med projektnamnet ”Sveriges största fiskeläger” inbjuds hela 50 barn och ungdomar till lägret vid Stora Bygdeträsket Bygdsiljum, som är Västerbottens största sjö. Datum för arrangemanget är 2–4 augusti, och målgruppen är barn och ungdomar mellan 10–17 år.

Lägret riktar sig till alla, och det behövs inga förkunskaper om fiske. Deltagarna kommer främst att fiska efter abborre och gädda från mindre båtar, och det finns utrustning att låna om man inte har någon egen. Enda kravet är egen flytväst.

Med lite tur finns det platser kvar. Maila på fiskelager2019@gmail.comeller kontakta Jari Toivanen 070/305 22 58 eller Rasmus Stenborg 070/200 51 88.

Om du vill veta om det arrangeras något fiskeläger i närheten av dig så kan du kontakta Sportfiskarna på: oscar.trowald@sportfiskarna.se

Läs om spännande fiskprojekt i norr:

Spännande projekt: Går det att ersätta laxen med braxen?

 

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta