Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Sportfiskarna i Skåne satsar på sommarlediga barn och ungdomar. Foto: Sportfiskarna
Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sportfiskarnas barn- och ungdomssatsning Fiskelov erbjuder en fantastisk möjlighet för både nya och erfarna fiskare att njuta av sommaren med spöt i hand. I Skåne inleds programmet vecka 27 med makrill-, regnbågs- och abborrfiske i Malmö och Lomma. Samma upplägg gäller veckan därpå och därefter väntar ännu mer fiske i Lund, Örkelljunga och Bromölla.

”Genom att sprida aktiviteterna ger vi fler barn och unga möjligheten att delta och få uppleva fiskeglädje”

– Sportfiskarna region syd erbjuder i sommar fiskeaktiviter på flera olika orter i Skåne. Genom att sprida aktiviteterna ger vi fler barn och unga möjligheten att delta och få uppleva fiskeglädje tillsammans med Sportfiskarna, hälsar Julius Jarving Ohlsson.

I Örkelljunga gäller föranmälan som kan skickas till Julius på julius.jarving.ohlsson@sportfiskarna.se

Sportfiskarna arrangerar aktiviteterna tillsammans med kommunerna Lund, Örkelljunga, Bromölla och Lomma.

Läs mer om programmet här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta