Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Sportfiskarna i Skåne satsar på sommarlediga barn och ungdomar. Foto: Sportfiskarna
Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sportfiskarnas barn- och ungdomssatsning Fiskelov erbjuder en fantastisk möjlighet för både nya och erfarna fiskare att njuta av sommaren med spöt i hand. I Skåne inleds programmet vecka 27 med makrill-, regnbågs- och abborrfiske i Malmö och Lomma. Samma upplägg gäller veckan därpå och därefter väntar ännu mer fiske i Lund, Örkelljunga och Bromölla.

”Genom att sprida aktiviteterna ger vi fler barn och unga möjligheten att delta och få uppleva fiskeglädje”

– Sportfiskarna region syd erbjuder i sommar fiskeaktiviter på flera olika orter i Skåne. Genom att sprida aktiviteterna ger vi fler barn och unga möjligheten att delta och få uppleva fiskeglädje tillsammans med Sportfiskarna, hälsar Julius Jarving Ohlsson.

I Örkelljunga gäller föranmälan som kan skickas till Julius på julius.jarving.ohlsson@sportfiskarna.se

Sportfiskarna arrangerar aktiviteterna tillsammans med kommunerna Lund, Örkelljunga, Bromölla och Lomma.

Läs mer om programmet här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Robert Westin
Avvecklingen av Mariebergs kraftverk direktsändes. Foto: Älvräddarna.
Nu är Mariebergs kraftverk rivet

Den 1 juli revs Mariebergs kraftverk som låg i Mörrumsån. Händelsen livesändes och mitt under rivningen så sågs laxar vandra förbi i den nyöppnade älvfåran.

För några veckor sedan rapporterade Fiskejournalen att rivningen av Mariebergs kraftverk i Mörrums ån skulle rivas i direktsändning. Människor från hela världen följde avvecklingen av kraftverket med stort intresse genom ett webinar som organisationen Dam Removal Europe organiserade. Bland annat medverkade Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg.

– Det är själv klart jättebra att denna typ av vandringshinder försvinner så att vi får en ökad biologisk mångfald i Sverige. Jag hoppas att vi kan få se fler avvecklingar av obsoleta vattenkraftverk, tex Hednäs kraftverk i Åbyälven, säger Christer Borg till Fiskejournalen.

Rivningen av kraftverket kom lägligt. Medan rivningen pågick så kunde dom som var på plats se när laxar vandrade uppström, förbi det rivna kraftverket, till nya lekplatser.

– Medan webinariet och rivningen fortgick observerades fler är tio stora laxar som vandrade förbi oss. Flera av dom vägde mer än 10 kg. Detta var otroligt glädjande att se. Det visar att när man river en damm så kommer resultatet snabbt, säger Esa Fahlén, projektledare hos Älvräddarna, till Fiskejournalen.

Nu kan du se hela webinariet och få ta del av rivningen. Man får även höra om hur arbetet med att riva ut kraftverk och dammar i övriga Europa och i USA fortgår.

Du kanske även gillar detta