Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Leif Krause med karpen Luna, som blev finalen på ett magiskt pass. Foto: Privat
Kung Krauses bästa och roligaste abborrfiske någonsin

Leif Krause tillhör landets absolut mest meriterade sportfiskare. När han rapporterar sitt livs roligaste abborrfiske så är det dags att ta fram anteckningsblocket.

Leif Krause ligger ständigt i topp i Svenska Specimentävlingen, och är den enda i Sverige som lyckats fånga 70 olika arter över storfiskevikt. Nyligen upplevde han sitt bästa abborrfiske någonsin, och då blir vi naturligtvis nyfikna på resultatet.

Kung Krause.

– Det var ett otroligt kul abborrfiske jag hade, det bästa och roligaste någonsin för min del skulle jag säga även om det fattas över 6 hekto till pb. Man får nypa sig i armen … Topp fem var 2240 gram, 2130 gram, 2070 gram, 2040 gram och 1980 gram. Jag tror att det blev 17 stycken över 1,6 kilo, berättar Leif Krause.

Fiskejournalen passar därför på att be honom om sina tre bästa tips för vårens storabborrar.

1) Abborren kan vara lynnig, även om du är på rätt plats. Experimentera med olika beten, riggningar, hastighet och gärna mellan artificiella och naturliga beten. Ibland funkar bara det ena, för att i nästa stund eller tillfälle vara något helt annat som triggar till hugg.

2) Abborren är som bekant en stimfisk. Även stora individer går ofta i grupper. Fortsätt att nöta om du fått eller haft kontakt med bra fisk, nästan alltid finns där fler i ungefär samma kaliber.

3) Fiska aktivt tills de produktiva fläckarna för dagen lokaliserats. Det behöver inte nödvändigtvis vara bäst ”idag där det var bäst igår”.

Vi tackar Leif för den vägvisningen, och uppmuntrar er att läsa om den största svenska fångade abborren hittills 2020 här nedan:

Etta på svensktoppen i år – ”fotografen” fick sin drömfisk

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta