Just nu:
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fi Foto: Melanie Figueira
Spännande uppdrag ute - fiskintresserad vattenbyggare

Fiskevård är på tapeten ordentligt – och branschen kan växa ordentligt om planerna för miljöanpassningen av vattenkraften tas i fullt bruk. Senaste tjänsten som annonseras ut är en fiskintresserad vattenbyggare till Jönköping.

Det är konsultföretaget Jönköpings Fiskeribiologi som söker en ny medarbetare. Företaget har under 20 år hjälpt kommuner, myndigheter, företag och organisationer att undersöka och hitta lösningar inom vattenmiljö med huvudsaklig inriktning mot fisk. De hjälpte bland annat till att bygga Forsnäs inlöp tillsammans med Tranås Energi år 2018.

Tjänsten är placerad på Science Park i Jönköping, med arbetsområde främst i Götaland.

Så här beskriver de själva uppdraget: ”Vill du också trivas som fisken i rinnande vatten? Gillar du att ta bort hinder för andra och se konstruktiva lösningar istället för problem? Vill du ha några av Sveriges värdefullaste vattendrag som din framtida arbetsplats? Då kommer du att gilla detta!”.

Här hittar du mer information kring tjänsten!

Missa inte att läsa om Älvräddarnas topplista:

https://www.fiskejournalen.se/har-ar-de-basta-och-samsta-handelserna-for-alvraddarna-2019/

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Robert Westin
Torsken är en populär sportfisk. Kommer Havs- och vattenmyndighetens förslag att räcka? Foto: Anders Holm
Ytterligare förslag skall hjälpa torsken

Läget för den svenska torsken är allvarligt och så har det varit under en längre period. Nu har Havs- och vattenmyndigheten kommit med ytterligare förslag om hur torsken skall kunna räddas.

Fiskejournalen har vid flertalet tillfällen rapporterat att statusen för torsken i Östersjön är dålig. Det finns ett undantag i utveckling. Det är för torskbeståndet kring Ålandshav.

Även torskbestånden som finns vid Västkusten är hotade. Havs- och vattenmyndigheten föreslår nu flera olika åtgärder för att hjälpa den svenska torsken på traven.

– Förslagen handlar om att komma till rätta med den mångfald av bakomliggande orsaker, som gör att torsken mår så dåligt. Det handlar både om förslag som kan ge snabba resultat och förslag som kan komma åt underliggande problem så som klimatförändringar och döda havsbottnar, säger statssekreterare Gunvor G Ericson till SVT.

Några av förslagen är skonsammare fiske, åtgärder mot övergödning, minska förekomsten av spöknät och att minska skarv- och sälbeståndet i områden där torsken är svag.

Du kanske även gillar detta