Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Torsken är en populär sportfisk. Kommer Havs- och vattenmyndighetens förslag att räcka? Foto: Anders Holm
Sportfiskare drabbas – kan bli Norgestopp hela sommaren

Tiotusentals svenska sportfiskare åker varje år till Norge på semestern, för att antingen fiska i havet eller i laxälvar. Nu kan de få tänka om. Gränserna kan nämligen vara stängda hela sommaren.

Det är väntans tider för många med anledning av coronavirusets härjningar. Många har redan fått ställa in sina utlandsresor, och Fiskejournalen har tidigare skrivit om hur fiskecamper och guider i Norge drabbas hårt sedan gränsen stängdes och tillflödet av kunder minskade dramatiskt. Nu kan även de svenskar som bokat in resor senare delen av sommaren få styra om sina planer.

Norge har nämligen ansökt hos EU om att kunna förlänga kontrollerna 90 dagar efter den 15 maj, dit stängningen sträcker sig nu. Det innebär, om planerna verkställs, att det kommer att vara inresestopp i landet till åtminstone mitten av augusti.

Fiskejournalen uppmanar er inte att avboka resor, åtminstone inte förrän det är absolut nödvändigt, men det kan vara läge att göra en reservplan. Här nedan tipsar vi om fiske på svensk ”hemmaplan”.

Lite folk och mycket fisk – här är norra ”hemesterlistan”

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta