Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Claes "Svartzonker" Claesson och Martin Falklind bjuder båda på intressanta föreläsningar på Båtmässans scen den 2 februari. Kom hit och lyssna. Teckna samtidigt en gratis prenumeration på tidningen Fiskejournalen.
Sportfiske på Båtmässan - teckna en gratis prenumeration

Efter fjolårets succé stundar nu återigen en heldag späckad med sportfiske. Stor sportfiskeavdelning, flera båtpremiärer, tillbehör och ett mäktigt scenprogram borgar för ännu en lyckad lördag på på Båtmässan i Göteborg.
Ta fram din almanacka och notera söndagen den 2 februari – då är nämligen hela Svenska mässan fylld till bredden av sportfiskare. Efter flera år av lyckade event kör vi vidare på konceptet där vi på Fiskejournalen tillsammans med Båtmässan arrangerar en heldag för sportfiskare.

Fiskejournalen är på plats och delar för Båtmässans räkning ut gratis prenumerationer till de 400 första besökarna.

I mässhallen finner du flera nya sportfiskebåtar med mängder av tillbehör och på scenen bjuder vi på allt från fiskeäventyr med Martin Falklind, en intensivkurs i ekolodshantering med Bo Hall till ett intressant föredrag med sportfiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson.

Fiskejournalen är på plats och delar för Båtmässans räkning ut gratis prenumerationer till de 400 första besökarna.

Scenprogrammet, Båtmässan, den 2 februari

10:45 – 11:00
Sportfiske till 100%!
Medverkande: Anders Holm, Chefredaktör Fiskejournalen, Bengt Wallin,  scenprogramsansvarig.

11:00 – 12:00
Sportfiskarens bästa vän är… ekolodet
Medverkande: Bo Hall.

12:00 – 13:00
Spännande havsöringsfiske premierat!
Medverkande: Jonas Nordigårds,  fiskeguide.

13:00 – 14:00
Blåfenad tonfisk, nu etablerad i svenska vatten?
Medverkande: Roberth Hellberg, Fladen Store Björlanda, Tobias Ehn.

14:00 – 15:00
Sveriges största sportfiskeprofil, Svartzonker, gästar Båtmässan
Medverkande: Claes ”Svartzonker” Claesson, Svartzonker Sweden AB.

15:00 – 16:00
Fiskeäventyr med Martin Falklind
Medverkande: Martin Falklind, filmare och producent på Ecofilm Scandinavia AB.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
Viktigt att veta hur man får hantera signalkräftan, som inte hör hemma i vår svenska natur och bär på kräftpesten. Man får inte sumpa kräftor eller sätta ut kräftor.
Kräftpest i Indalsälven

Kräftpest har spridit sig i Indalsälven, nedströms från Järkvissle, på en sträcka av fem mil.  Länsstyrelsen påpekar nu att man som fiskare är skyldig att desinficera sina fiskeredskap om man har varit i älven.

I norra Sverige är flodkräftan den vanligaste arten. Den är mycket känslig mot kräftpesten och dödligheten kan bli upp till 100 procent i ett vattendrag där kräftpesten har fått fotfäste.

Nu har en illegal utsättning av signalkräftor upptäckts i Indalsälven vilket har gjort att Länsstyrelsen har gått ut med tydliga instruktioner; En fiskare är skyldig att desinficera sina fiskeredskap om man har varit i älven.

– Det enklaste är att stoppa in sin fiskerulle i frysen. När det gäller båtar så gäller det att man inte tar den direkt här ifrån och sätter ner den i en annan sjö eller älv. Båten skall torka upp minst ett dygn, säger Anneli Hamring, arrendator till Bergeforsfisket, till P4 Västernorrland

Du kanske även gillar detta