Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
När det tidigare diskuterats fiske i EU, har det uteslutande handlat om yrkesfiske. Förhoppningsvis kommer sportfiske upp på agendan nu.
Sportfisket får ett forum i EU

För EU:s politiker och tjänstemän har sportfiske tyvärr hittills varit en ickefråga. Nu blir det förhoppningsvis ändring.
Nyligen skedde det officiella öppnandet av ”Forum för sportfiske och vattenmiljö” i Europaparlamentet. Forumets första möte handlade om varför man måste diskutera sportfiske, kopplat till ekonomi, miljö och landsbygdsutveckling. Det var också första gången flera ledamöter av Europaparlamentet hade möjlighet att utbyta åsikter med företrädare för sportfiskets lobbyorganisation European Anglers Alliance (EAA) och den europeiska redskapsbranschens företrädare European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA).
Evenemanget leddes av ordföranden i forumet, EU-parlamentarikern Norica Nicolai. EAA:s styrelseledamot Mike Heylin och EFTTA:s VD Jean-Claude Bel.

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta