Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige
Förra veckans besökarsiffror slår i taket vilket visar att Sverige älskar sportfiske. (Bild: gettyimages.com)
Starka besökssiffror för fiskejournalen.se

Inte mindre än 150 000 webbläsare besökte fiskejournalen.se under förra veckan. KIA-index, den officiella mätvalutan för svenska sajter rapporterade så sent som i onsdags att sportfiske är minst lika intressant som inredning, träning och bilsport.

En blänkare om ett eventuellt världsrekord på gädda satte fart på sportfiskesverige. Artikeln skapade debatt och visades över 200 000 gånger på fiskejournalen.se. Med nästan 2000 kommentarer och lika många gillamarkeringar delades artikeln nästan 800 gånger på sociala medier. KIA-index som i dagsläget räknas som den enda mätvalutan för svenska kommersiella sajter kunde under huvudrubriken Webb + Mobil skriva in fiskejournalen.se på 13:e plats (noteras bör att syster-sajten jaktjournalen.se hamnade på plats 15) över alla KIA-registrerade svenska sajter.

KIA-index som i dagsläget räknas som den enda mätvalutan för svenska kommersiella sajter kunde under huvudrubriken Webb + Mobil skriva in fiskejournalen.se på 13:e plats…

– Siffrorna är de bästa vi levererat sedan starten 1997 och talar för att sportfiske är en av de viktigaste fritidssysselsättningarna hos svenska folket. Minst lika viktig som inredning, crossfit och motorer, säger Fiskejournalens webbredaktör Mathias Arnham.

Vi lyfter på hatten för alla er som bidragit till det nya trafikrekordet. Må fiskegudarna vara med er.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta