Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Fiskeförvaltning på hög nivå. Sportfiskarnas generalsekreterare inventerar gäddor i en lekvik. Foto: Sportfiskarna
Sten Frohm intervjuas på Sportfiskemässan

Är du nyfiken på hur Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm ser på Sportfiskets framtid? Kom i så fall till Sportfiskemässan där han intervjuas av Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind!

För ett år sedan tillträdde Sten Frohm som generalsekreterare för Sportfiskarna. Då var han obekant för många i Sportfiskesverige men sedan dess har han synts och varit aktiv i många av förbundets projekt.
Nästa fredag intervjuas han av Martin Falklind, som gärna vill veta mer om Stens syn på både sportfisket och Sportfiskarnas framtid.

– Så är det absolut. Och eftersom Sten har stor erfarenhet från skogsnäringen ska vi även prata om hur sportfiskenäringen kan lära något därifrån. Dessutom är jag intresserad av hur Sportfiskarna ska arbeta vidare med den känsliga säl- och skarvfrågan. Det här kommer bli en spännande intervju som borde intressera många,  hälsar Martin.

Martin och Sten går upp på scenen klockan 12:30 nästa fredag.
Därefter är det dags för en politikerdebatt, i vilken Sten också medverkar.

Varmt välkomna!

Läs mer om Sportfiskemässans scenprogram här.

Köp biljett till Sportfiskemässan här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Tove Ahlander med sin 90 centimeter långa gös. Foto: Privat
Blixtar och dunder – då small det till ordentligt för Tove

Tove Ahlander tillhör landets flitigaste gösfiskare, med många stora exemplar på sitt samvete. Hur tung hennes senaste fisk var går dock inte att säga eftersom vågen typiskt nog var trasig …

Det var absolut ingen rekordfisk på något sätt – men visst är det ändå typisk att storgösen hugger när varken vågen eller kamerastativet fungerar. Men minst sagt hyfsad var den, och bilden blev tillräckligt bra för att läsarna ska kunna bilda sig en skaplig uppfattning om fiskens storlek. 
– Det var efter ett oväder som jag bestämde mig för ett vertikalpass efter gös, då de brukar vara riktigt bra fiske efter just åskoväder. Det var svårt att hitta de större gösarna tills jag i slutet av kvällen såg en större individ på min sidescan. Väl under givaren så högg den bestämt, berättar Tove Ahlander.
Hon mätte gösen till 90 centimeter, och vikten kunde alltså inte fastställas då vågen inte ville fungera. Men enligt Tove handlade det inte om personligt rekord, som tur var. 

Fiskejournalen passar på att fråga henne om sina bästa två tips för att lyckas med sensommarfisket efter gös.

  1. För att lyckas så kan både traditionellt jiggfiske och vertikalfiske både vara roligt och ge fina gösar, mete vid grynnor är också en bra metod. Det mest effektiva sättet att fånga stora gösar på är att leta dem pelagiskt med ekolod och vertikalfiska efter dem.
  2. I mörka eller humusfärgade vatten fungerar det bäst med skrikiga färger i grönt orange och gult, rött är även en favorit. Transparenta och glittriga färger funkar i soligt och halvklart väder. Oftast hittar du gösen nära djuphål, stenig och hård bottenstruktur, intill grynnor på kvällen och tidig morgon. 

Tove hälsar också att bästa gösfisket oftast är under ihållande högtryck och soliga dagar, så håll gärna koll på lufttrycket och väderleken för ett lyckat gösfiske. 
– Fullmåne och tilltagande mot fullmåne är även en sak jag också går efter. Har oftast haft ett bättre fiske kring den perioden. 


Tack för det Tove – och grattis till en mäktig fisk!

Du kanske även gillar detta