Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Fiskeförvaltning på hög nivå. Sportfiskarnas generalsekreterare inventerar gäddor i en lekvik. Foto: Sportfiskarna
Sten Frohm intervjuas på Sportfiskemässan

Är du nyfiken på hur Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm ser på Sportfiskets framtid? Kom i så fall till Sportfiskemässan där han intervjuas av Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind!

För ett år sedan tillträdde Sten Frohm som generalsekreterare för Sportfiskarna. Då var han obekant för många i Sportfiskesverige men sedan dess har han synts och varit aktiv i många av förbundets projekt.
Nästa fredag intervjuas han av Martin Falklind, som gärna vill veta mer om Stens syn på både sportfisket och Sportfiskarnas framtid.

– Så är det absolut. Och eftersom Sten har stor erfarenhet från skogsnäringen ska vi även prata om hur sportfiskenäringen kan lära något därifrån. Dessutom är jag intresserad av hur Sportfiskarna ska arbeta vidare med den känsliga säl- och skarvfrågan. Det här kommer bli en spännande intervju som borde intressera många,  hälsar Martin.

Martin och Sten går upp på scenen klockan 12:30 nästa fredag.
Därefter är det dags för en politikerdebatt, i vilken Sten också medverkar.

Varmt välkomna!

Läs mer om Sportfiskemässans scenprogram här.

Köp biljett till Sportfiskemässan här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Robert Westin
Markägaren Peter Gerdtsson kör fram natursingel med sin Lamborghinitraktor till en av de nya lekbottnarna i Ståstorpsån. Foto: Ebbe Berglund
Ståstorpsån restaureras

En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Enligt Sportfiskarna är planen att hela vattendraget ska återställas.

Ståstorpsån utgör tillsammans med de övriga vattendragen kring Trelleborg grundbulten för ett av landets bästa kustfisken efter havsöring. Vattendragen är mycket produktiva men samtidigt hårt påverkade av olika former av markanvändning. Nu skall dom återställas.

Hela vattendraget ska återställas genom bland annat anläggande av svämzoner och våtmarker. I projektet skall också lek- och uppväxtområden för fisk återställas.

Först ska en visningssträcka iordningställas. Detta görs för att ge en bild av hur vattendraget kommer att se ut när restaureringen är klar.

Sportfiskarna är nu i full färd med att, tillsammans med markägaren, anlägga lekbottnar och uppväxtmiljöer för främst havsöring. Sammanlagt kommer mellan 50 och 100 ton sten och lekgrus att läggas ut. Det kommer även att läggas ut död ved och i höst kommer plantering av al och andra trädslag att göras.

Du kanske även gillar detta