Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Så här ser en en praktlax i vinterskrud ut. Stort grattis till fångstmannen, René Christiansen.
Storlax rev av 1100 fot lina

Rapporter om stora trollingfångade laxar från vattnen utanför Simrishamn och Bornholm har börjat trilla in. Här följer en nagelbitande story från södra Östersjön. 
Senvinter och vår är högtidsstunder för laxfiskare. Fredagen 15 februari guidade Kim Finne från East Side Trolling i farvattnen 8 Nm nordost om Nexö på Bornholm vilket visade sig vara ett bra val. Dagen var full av action och toppades när en praktlax på 18,55 kilo nöp en Nasty Boy på yttersta planerboardspöet.

Fisken var våldsam och hade rivit av mer än 1100 fot lina innan den slutligen kunde håva…

Den 18,55 kilo tunga laxen tog en Nasty Boy på yttersta planerboardspöet.

Fisken var våldsam och hade rivit av mer än 1100 fot lina innan den slutligen kunde håvas efter 1 timme och 20 minuters nervpirrande fajt. Vi gratulerar fångstman René Christiansen till en drömlax och ser fram emot många spännande laxbataljer som kommer utkämpas på havets vidder kommande månader.

Leif Krause

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Robert Westin
3 tjuvfiskare togs på bar gärning i Välijokk. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten.
Tre personer polisanmälda för tjuvfiske i Välijokk

Tre personer har polisanmälts för olagligt fiske på ett kvoterat fiskevatten i Kirunafjällen. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna.

I flera av de mest attraktiva fjällvattnen upplåter länsstyrelsen fisket genom ett kvoteringssystem där antalet fiskedygn är begränsat. För att få fiska måste man ansöka om tillstånd. Fiskedygnen fördelas genom lottning under maj månad.

– Anledningen till att vi kvoterar fisket är att vi vill bevara kvaliteten på fisket och den upplevelse det innebär att besöka vattnet, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsulent på länsstyrelsen.

Ett av de mer populära kvoterade vattnen är Välijokk i Kiruna kommun. Här fördelas relativt få fiskedygn och ungefär var tionde ansökan beviljas. Eftersom de kvoterade vattnen är populära och ofta känsliga för överfiske och slitage så prioriteras de i länsstyrelsens fisketillsyn.

Tre personer påträffades fiskande utan tillstånd. Dom är nu polisanmälda och all fiskeutrustning är beslagtagna.

Du kanske även gillar detta