Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige
Största isfiskade rödingen någonsin

Ragna Asproths röding på 8080 gram är den största isfiskade rödingen någonsin i Sverige, meddelar Nicka Hellenberg från Sportfiskarnas Storfiskregister.
Av de rödingar som finns i registret hittills, Ragnas ej inräknad, är bara elva stycken över åtta kilo. Ingen av dessa är fångad från isen.
– Detta gör hennes praktröding till den största isfiskade någonsin, säger Nicka Hellenberg.

I sjön Malgomaj finns djuphålor som är 148 meter djupa.

De flesta rödingar på topplistan är trollingfångade. Den absolut största och det svenska rekordet ligger på 10,83 kilo och är fångad på båtpimpel/vertikalfiske. Den fångades 2007 i augusti i Landösjön, av Åke Öhman, Orrviken.
Ragnas röding fångades på sjön Malgomaj, en djup förkastningssjö i Västerbotten. Sjön är fem mil lång och bottnen ser ut som ett fjällandskap. I Malgomaj finns djuphålor som är 148 meter djupa. Här nere gömmer sig med säkerhet ett och annat storsjöodjur.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta