Fiskejournalen har i flera omgångar berättat om stölder av båtmotorer, och hur både polis och ägare oftast hamnar på efterkälken i jakten. Men i detta fall hann lagens arm ifatt tjuvarna – tack vare en flitig polishund. " />
Annons
Stulna båtmotorer hittades – tack vare vovve och sändare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige Anders Lundin
Tvåtaktsmotorer kan förbjudas, är beskedet från Transportstyrelsen.
Stulna båtmotorer hittades – tack vare vovve och sändare

Fiskejournalen har i flera omgångar berättat om stölder av båtmotorer, och hur både polis och ägare oftast hamnar på efterkälken i jakten. Men i detta fall hann lagens arm ifatt tjuvarna – tack vare en flitig polishund.

Det är polisen i Halland som meddelat att de hittat sju stycken båtmotorer i Särö, som bland annat stulits några dagar tidigare i Fjällbacka. Oftast hinner ligorna ta med sig tjuvgodset utomlands, men tack vare flitiga och kreativa aktörer så kunde båtmotorerna spåras upp. En av ägarna till de stulna motorerna hade nämligen installerat en liten gps-sändare i sin motor, som skickade koordinater som visade ungefär var den fanns.

När polisen kom till det aktuella området så skickade de ut sin allra bästa spårare – nämligen den specialtränade polishunden Listra. Hon kunde snabbt nosa upp skjulet där stöldgodset var gömt, och väl på plats så kunde poliserna konstatera att det fanns sju båtmotorer på plats, till ett värde av 600 000 kronor.

Dagens tips blir alltså att montera gsp-sändare i era dyrgripar – samt att givetvis låsa in dem i säkert förvar när de inte används.

Läs mer om stölder av båtmotorer nedan:

Tusentals båtmotorer stjäls – branschen har fått nog

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Du kanske även gillar detta