Just nu:
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige Anders Lundin
Slutsegraren Leif Krause med en av sina magnifika fiskar, en lax på hela 18,23kg.
Superfiskarna som vann Svenska specimentävlingen

Drygt 150 av landets vassaste sportfiskare stod på startlinjen i 2019 års upplaga av Svenska Specimentävlingen. Nu står det klart vilka som kammade hem medaljerna.

Bronsmedaljören Vicktor Hallensjö med en av sina monstermörtar.

Högst i toppen hittar vi en bekant tävlingsfiskare, nämligen Leif Krause som efter en stark start höll undan hela säsongen för de jagande konkurrenterna. Silvermedaljen gick till Tobias Ekvall och bronset till Vicktor Hallensjö.

Även i lagtävlingen blev det favoritseger genom Oldschool Specimen, som hade en betryggande marginal till tvåorna Swedish Specimen Hunters och treorna Team Mött.

Tävlingsledaren Max Lösche konstaterar att Svenska Specimentävlingen är en klassiker som fortsätter att visa rätta takterna.

– Det har varit ett mycket bra fiskeår mår jag påstå, och ur tävlingsledarperspektivet så har det varit relativt lugnt, vilket också var

Tvåan Tobias Ekvall med enorm abborre på 2310 gram.

skönt. Jag har under året grejat med en rad nya idéer till Svenskan 2020 och det blev alltså en separat individuell tävling från och med nu. Det ska bli spännande att se hur detta tar sig! Den positiva trenden har även i år hållit i sig; vi har haft hela 16 lag och totalt 152 aktiva deltagare, vilket är superbra!

Vilka förhoppningar har du inför den kommande säsongen?

– För 2020 så är min personliga dröm att ha med 20 lag, så vi får se var vi landar nu under vintern. Redan nu har det kommit in 5 laganmälningar. Som tidigare annonserat så kommer det finnas plats för två juniorlag, med folk under 21, som får vara med och tävla gratis, påminner Max Lösche.

Hela slutrapporten från 2019 hittar ni här!

Läs även om detta i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/ida-iggbom-kastar-loss-med-skitfiskepodden/

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Bild från tonfiskprojektet 2017, när en av de stora tonfiskarna drillas. Foto: Martin Falklind
Tonfiskar siktade utanför Varberg

Under torsdagen observerade en av Fladenbåtarna, som var ute för att fiska makrill, flera blåfenade tonfiskar vid Lilla Middelgrund.

Det var gänget på Falkskär II som fick göra den häftiga observationen när de fiskade makrill vid Lilla Middelgrund, utanför Varberg. Vid 17-tiden dök plötsligt tonfisk upp och avbröt makrillfisket. Alexander Oriz var kapten under turen.

– Däcksman och två kunder såg tydligt en stor tonfisk som var uppe med hela kroppen över ytan cirka 150 meter från båten. Utöver detta observerade jag samtidigt tre stora plask i samma område, berättar Alexander Oriz till Fiskejournalen.

I området fanns ovanligt stora mängder sill, en mängd som han noterar vara unik för i år. Sillstimmen lockar också till sig stora mängder måsar vilket kan vara värt att hålla utkik efter till havs – då kan tonfisken finnas i närheten.

Längden på den hoppande tonfisken uppskattas till 2-2,5 meter. Observationen under torsdagen är inte den första för året.

– Detta är andra gången vi siktar tonfisk utanför Varberg. Den 27/6 siktade jag ett par hoppande tonfiskar endast några sjömil utanför Varberg, på väg ut till Middelgrund, säger Alexander Oriz till Fiskejournalen.

Årets tonfiskprojekt på västkusten, då tonfisk fångas och märks i forskningssyfte genom SLU, drar igång den 22 augusti och beräknas pågå ett par veckor beroende på väder och hur många tonfiskar de anmälda teamen lyckas märka.

Du kanske även gillar detta