Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige
Slutsegraren Leif Krause med en av sina magnifika fiskar, en lax på hela 18,23kg.
Superfiskarna som vann Svenska specimentävlingen

Drygt 150 av landets vassaste sportfiskare stod på startlinjen i 2019 års upplaga av Svenska Specimentävlingen. Nu står det klart vilka som kammade hem medaljerna.

Bronsmedaljören Vicktor Hallensjö med en av sina monstermörtar.

Högst i toppen hittar vi en bekant tävlingsfiskare, nämligen Leif Krause som efter en stark start höll undan hela säsongen för de jagande konkurrenterna. Silvermedaljen gick till Tobias Ekvall och bronset till Vicktor Hallensjö.

Även i lagtävlingen blev det favoritseger genom Oldschool Specimen, som hade en betryggande marginal till tvåorna Swedish Specimen Hunters och treorna Team Mött.

Tävlingsledaren Max Lösche konstaterar att Svenska Specimentävlingen är en klassiker som fortsätter att visa rätta takterna.

– Det har varit ett mycket bra fiskeår mår jag påstå, och ur tävlingsledarperspektivet så har det varit relativt lugnt, vilket också var

Tvåan Tobias Ekvall med enorm abborre på 2310 gram.

skönt. Jag har under året grejat med en rad nya idéer till Svenskan 2020 och det blev alltså en separat individuell tävling från och med nu. Det ska bli spännande att se hur detta tar sig! Den positiva trenden har även i år hållit i sig; vi har haft hela 16 lag och totalt 152 aktiva deltagare, vilket är superbra!

Vilka förhoppningar har du inför den kommande säsongen?

– För 2020 så är min personliga dröm att ha med 20 lag, så vi får se var vi landar nu under vintern. Redan nu har det kommit in 5 laganmälningar. Som tidigare annonserat så kommer det finnas plats för två juniorlag, med folk under 21, som får vara med och tävla gratis, påminner Max Lösche.

Hela slutrapporten från 2019 hittar ni här!

Läs även om detta i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/ida-iggbom-kastar-loss-med-skitfiskepodden/

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta