Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Superfiske på skrei

Nordic Sea Anglings guide, Johan Mikkelsen, med megatorsk från vattnen vid Sørøya.

Från sportfisketuristföretaget Nordic Sea Angling kommer rapport efter rapport om galet bra skreifiske vid Sørøya vid företagets kamp i Nordnorge.
Skrei kallas den mycket storvuxna torsk som under vårvintern vandrar ner från Barents hav för att leka utanför den nordnorska kusten. Detta torskbestånd är till skillnad från de flesta bestånd här hemma på tillväxt och mängden fisk är fullkomligt enorm.
Årets sportfiske efter skreien har börjat storstilat och många torskar över 20 kilo och flera över 30 kilo har redan landats. ”Så bra att man måste nypa sig i armen” skriver guiden Johan Mikkelsen fisket.
För att läsa mer och inspireras klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta