Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Supertackel för öring och gädda

Läs i nya numret av Fiskejournalen om ett tackel som ger dig färre bottennapp och fler krokade fiskar. Tricket heter magneter!
Den danske sportfiskjournalisten Jens Bursell tycks ha en aldrig sinande kreativitet när det gäller att komma på nya fiskemetoder och förbättra gamla. Idén att använda magneter för att göra ett ”releasetackel” är smått genial. Särskilt för fiskar som havsöring och jerk-gäddor som har en fantastisk förmåga att bända sig loss från betet.
Anders Nicander

Fotnot: Tryckfelsnisse har varit framme i artikeln. Man ska inte använda ”tjock nylon” till tacklet, som det står i artikeln, utan ”Hard mono”. Det är ett material som påminner om fluorocarbon, men det är ännu starkare mot gäddtänder. Det räcker med ca 0,50 mm tjocklek så har du en styrka på ca 40-50 pund.

 


 

Magneter kan kan förvandla ditt tackel till ett super-tackel.


Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta