Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige
Svara och fråga om gäddor
Några av Sveriges skickligaste gäddfiskare och forskare, svarar på frågor på Fiskekryssningen 7-8 november.

Några av Sveriges skickligaste gäddfiskare och forskare, svarar på frågor på Fiskekryssningen 7-8 november.

Vad är en stor gädda för dig? Och vad tycker till exempel Stefan ”Trumman” är en stor gädda? Var med och tyck och tro i våra enkätfrågor på sajten.
Nu är det gäddfisketider över hela Sverige och Fiskejournalen.se kommer att köra tema gäddfrågor i våra omröstningar på sajten. Gå in och tyck och hjälp oss att få koll på läsarnas gäddvanor och gäddönskningar.

Delar av resultatet kommer att presenteras live på Fiskekryssningens Gäddshow 8 november i höst. Där kommer Trumman, Joel Abrahamsson, Tobias Fränstam, Niklaus Bauer och Emma Bäcker att sitta i panelen och under ledning av Per-Ola Johannesson diskutera spännande gäddfakta.
Alla gäddälskare – ni får bara inte missa Fiskekryssningen 7-8 november. Har ni redan nu några frågor ni vill att panelen ska diskutera? Maila dem på fiskekryssningen@fiskejournanlen.se

[poll id=”30″]
Mer om kryssningen

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta