Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige
Unik tvärhet modell av Svartzonkerbetet MC My (finns inte i handeln). Berkley multifunktionell fisketång. Senaste turkepsen från Fiskejournalen med insydda ledlampor. Knutboken med de allra bästa knutarna.
Står du som vinnare i fredagsquizzet?

Vi säger grattis till: Håkan Löfmarck som drog hem storvinsten i fredagsquizzet!

Fiskarterna vi frågade efter är följande:

Sutare, klorocka och större kantnål.

Eftersom förra fredagens kunskapsquiz var så populärt så kör vi vidare i samma fotspår. Nu bjuder vi på fler kluriga bild-frågor, kanske lite svårare än förra veckan. Svara rätt på dessa och kamma hem det fina Fiskejournalen-priset!
Visst är det roligt att tävla i kunskap? Och framförallt inom ett ämne man diggar skarp. Har du koll på vilka fiskarter som döljer sig bakom de ”blurrade” bilderna? Svarar du rätt så har du chansen att dra hem riktigt fina priser. Tävla i dagens fredagsquiz!

Så här ser prisbordet ut:

Unik tvärhet modell av Svartzonkerbetet MC My (finns inte i handeln). Berkley multifunktionell fisketång. Senaste turkepsen från Fiskejournalen med insydda ledlampor. Knutboken med de allra bästa knutarna.

Unik superhet modell av Svartzonkerbetet MC My (finns inte i handeln).
Berkley-multifunktionell fisketång.
Senaste turkepsen från Fiskejournalen med insydda ledlampor.
Knutboken med de allra bästa knutarna.

Lycka till!

Relaterad nyhet från din region
36 minuter sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta