Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 månader sedan Sverige
Sugen på att uppgradera din havsöringutrustning? Spendera två minuter av din tid och du är med och tävlar om en splitter ny flugfiskeutrustning från Scierra.
TÄVLING: Vinn en ny havsöringutrustning

Vinnaren är Rasmus Reckeweg från Degeberga. Stort grattis till dig Rasmus! Rätt svar på frågan är 1 – Mathias Lilleheim.

Tillhör du skaran sportfiskare som gärna spenderar tiden längs kusten på jakt efter havsöringen? Nu har du chansen att utöka eller förnya din utrustning genom att svara på frågan här nedan. En komplett flugfiskeutrustning ligger på prisbordet.
Scierra Surge är ett flugspö tillverkat för den dedikerade kustflugfiskaren. Flugspöt är starkt och kastar bra under tuffare förhållanden men på grund av dess djupare aktion är det även passande för kortare kast i strömmade fjällvatten. Tillsammans med rullen Scierra Traxion1 LW och fluglinan Scierra Aerial WF så blir det en matchande kombo för dig som tycker sportfiske ska utövas med flugan i linänden.

Scierra Surge är ett flugspö tillverkat för den dedikerade kustflugfiskaren.

På prisbordet ligger följande #6-utrustning:

Flugspö: Scierra Surge, #6, 9,3 fot (levereras i aluminiumtub).

Fluglina: Scierra Aerial WF, #6,

Flugrulle: Traxion1 LW, 5six, (levereras i neoprenfodral).

Svara på frågan för att tävla:

Vad heter Scierras ambassadör och produktutvecklare? (Svaret finner du på Scierras hemsida, endast ett tävlingssvar/person). Vi vill ha ditt svar senast måndagen den 30:e september.

1. Mathias Lilleheim

x. Mathias Storeheim

2. Mathias Scierra

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta